*Chalte Chalte*
चलते चलते
Chalte Chalte (hindi: चलते चलते, urdu: چلثے چلثے, t.j. "Blisko siebie", ang. Tytuł :"While I Was Walking", niem. "Wohin das Schicksal uns fuehrt" to indyjski dramat miłosny wyreżyserowany przez Aziza Mirzę w roku 2003. W rolach głównych sławna filmowa para Bollywoodu Shahrukh Khan i Rani Mukherjee. Tematem filmu jest dramat małżeństwa, to, co dzieli i to, co łączy męża i żonę.
Fabuła:
Bombaj. Raj, właściciel małej firmy transportowej spotyka przypadkiem Priyę, wykształconą projektantkę mody. Pochodzą z różnych światów, ale to nie przeszkadza Rajowi zakochać się w Priyi. Nawet, gdy dowiaduje się, że dziewczyna właśnie wraca z Indii do Europy, aby się zaręczyć, Raj nie traci nadziei. Rzuca wszystko. Towarzyszy jej w podróży. Z powodu niepogody muszą czekać na samolot na jednej z wysp greckich. Piękno okolicy, piosenki śpiewane prze Raja, jego uczucie podbijają serce Priyi. Wbrew woli rodziny rezygnuje ona z zaplanowanych zaręczyn biorąc ślub z Rajem. I tu zamiast słodkiego "happy endu" zaczyna się prawdziwa historia Priyi i Raja. Czy ich wyrosłe z miłości małżeństwo przetrwa codzienność pretensji o porzucony ręcznik, podejrzliwość jej rodziny wobec Raja czy kłopoty finansowe w jego firmie?
Obsada:
* Shah Rukh Khan: Raj Mathur
* Rani Mukherjee: Priya Chopra
* Jas Arora: Sameer
* Satish Shah: Manubhai
* Johnny Lever: Nandu
* Aditya Pancholi
* i inni
Dla mnie film na 6 z +
Maniak
A ja daje 6, jedna z moich ulubionych duetów w Bollywood, i ogólnie fajny był, nie nudziło mi się na nim, piosenki w miare.
Ja daje 6 ponieważ od tego filmu pokochalam bollywood do końca